Категорија: Иновации

  • Истражете го Скопје пешки

    Истражете го Скопје пешки

    Истражувајте го Скопје пешки! 🔴 Црвена Зона: 5 минути 🟡 Жолта Зона: 10 минути 🟢 Зелена Зона: 15 минути

  • ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА И ПОЛИТИКАТА

    ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА И ПОЛИТИКАТА

    Споредба на карактерот на политичката дебата на Твитер помеѓу лидерите на трите најголеми македонски партии Анализата ја елаборира Твитер комуникацијата со јавноста на лидерите на трите најголеми политички партии во Македонија во периодот јуни-август 2023. Користени се различни техники на анализа на комуникациската содржина, како на пример, со алатки за машинско учење направен е хиерархиски…